Nivell Iniciació- Beginners

Com amb tot, l’aprenentatge de la dansa irlandesa té una estructura vertical, la dificultat amb la que es troba l’alumne i la versatilitat que adquireixi aquest a Beginners level seran els ciments que el faran ser en un futur un ballarí amb una tècnica sòlida o el que en diuen els irlandesos ‘ A natural dancer’.

El paper del professor tampoc és senzill ja que depenent de cada cas en concret ha de fer avançar l’alumne/a en la direcció que més li convingui a aquest per tal de desenvolupar el seu estil propi. A iniciació farà falta primer de tot les soft shoes i els balls que aprendràs el primer curs son els següents: Reel, light jig, single jig, slip jig, treble jig, hornpipe i st.Patricks day.

Nivell mig- Primary

Els alumnes que hagin asolit el material de beginners començaran a aprendre el material del nivell següent, aixi doncs, tot i que els noms dels balls no canviaran si que ho farà la tècnica i la dificultat dels passos. Aprendràs a adaptar-te i la teva agilitat mental seran superiors al nivell de beginner.  Ens adaptem a les necessitats i objectius de cada alumne garantint una dinàmica positiva i engrescadora en l’evolució de cadascun, treballant sempre amb un tracte proper. els alumnes podran disposar dels balls i coreografies que es fan a classe per tal de poder repassar a casa.Material que aprendràs el segon nivell: Primary reel, Primary light jig, Primary Single jig, Primary Slip jig, Heavy jig, hornpipe i The Blackbird.

Nivell mig avançat- Intermediate

Aquest nivell és superior a primary i la dificultat dels passos s’adaptarà a les capacitats tant fisiques com memorístiques de cada alumne. Es recomana als alumnes d’aquest nivell que asisteixin a classe com a mínim dos dies la setmana per tal de mantenir una bona forma física. El material que s’aprendrà en aquest nivell és el següent: Intermediate reel, intermediate light jig, intermediate single jig, intermediate slip jig, Heavy jig, hornpipe i  Job of journeywork.

Nivell avançat- Open

Aquest és un nivell de coneixement d’excel.lència on aquells beginners que no s’han rendit mai podran experimentar els balls i materials més complicats. Per aquells alumnes més dedicats una vegada asolit aquest nivell se’ls proposa poder asistir als Mundials de dansa irlandesa, formar part de la companyaia de l’escola ‘Celtic Flow dancers’ o bé cursar una preparació per a les proves d’accés al grau o al Màster de dansa irlandesa de l’Universitat de Limerick. Material: Open Reel, Open slip jig, Heavy jig, hornpipe, king of the fairies i modern set ( dependrà del que es demani en cada cas per a cada competició concretament)

La nostra vocació i la passió dels nostres alumnes es tradueix en unes classes exemplars . Intentem viatjar a Irlanda a formar-nos periòdicament per tal de rebre i importar una educació d’excel.lència que apliquem a la nostra  Oferta Educativa.

Estudis Universitaris i Titulacions Professionals

La Universitat de Limerick a Irlanda ofereix en exclusiva, els estudis Universitaris de Grau en dansa irlandesa i un Màster en Irish dance performance d’excel·lència en dansa irlandesa.

Per a tots aquells alumnes que ho desitgin preparem per a les proves d’accés. El nostre alumne Javier Martin ha superat les proves d’accés i durant el pròxim curs 2022-2023 cursarà els estudis de Grau per a professionalitzar-se en aquest sector. Bona sort Javier a la teva nova etapa!

D’altra banda, existeixen un seguit d’associacions diferenciades ACRGCRNWIDA, Dance Festival, An Comdhal etc. atorguen titulacions per a professors (TCRG/TMRF) i jutges (ADCRG), així com graus que són oficials a nivell associatiu. Per exercir a algunes d’elles no es requereix cap preparació ni titulació fet que genera intrusisme laboral pel fet de no estar completament regulat.

Els alumnes de l’escola Mediterrania que ho desitgin poden asistir a competicions locals Feis, Nacionals Oireachtas, Europees i Mundials. El treball en equip entre el ballarí, la professora i la seva familia son elements imprescindibles.

El pròxim curs 2023 l’alumne Javier Martin de l’escola Mediterrània cursarà estudis a l’Unveristat de Limerick, et desitgem molt bona sort a la teva nova etapa.

Tipus de calçat

Quan comencis a aprendre a ballar veuràs que no tens la musculatura ni velocitat. Mica en mica vagis integrant la tècnica, el cos s’anirà adaptant, es tornarà més àgil i tonificaràs totes aquelles parts del cos que no fas servir al dia a dia.  És molt probable durant les primeres sessions notar-te el cos diferent, o tenir agulletes, amb el temps podràs observar un canvi progressiu tant a nivell de columna, muscular, com abdominal.  

Soft shoes

Les primeres sabates de dansa irlandesa que son necessàries son les sabates toves, soft shoes o pumps. Es van inventar cap als anys 60, anteriorment es portaven les sabates de les monges, que al ser fetes de pell,sonaven molt bé.

Són necessaries per iniciar-se en la dansa irlandesa amb les quals pots ballar els següents balls: Reel, light jig, single jig i slip jig. Cal vigilar el tallatge ja que estan fetes de pell i ja que es donen, no es recomana comprar-les més grans, sinó justes a la teva mida. Es poden comprar a qualsevol botiga online. Abans de comprar-les ens pots escriure perquè us consultem la talla amb la nostra botiga de referencia sense cap compromís.

Hard shoes

Les sabates dures també conegudes com treble shoes o heavy shoes, són les més conegudes de les pel.lícules, aquestes requereixen una major tècnica i primer cal aprendre els passos bàscis de sabata tova per tal de pofer-les fer sonar correctament, són com un instrument i hi han diverses marques, talons i puntes segons el gust del ballarí. Una vegada adquirida aquesta tècnica en sabata tova i començarem a aprendre la tècnica en sabata dura i els seus ritmes: treble jig, hornpipe, traditional set. Per això, és important tenir en compte, que s’hauran de comprar dos parells de sabates ( un de toves i un de dures) i no un com en la majoria de disciplines.

Equipació

Encara no tens l’equipació de l’escola? Fresca, còmode i no s’arruga, completament adaptada a les necessitats d’aquesta disciplina, molt més fresca que l’anterior i moderna. L’equipació significa el nostre sentiment de grup, formem part de l’escola com a alumnes individuals, però ens sentim units i recolzats pels companys i creixem plegats en cadascuna de les activitats que se’ns proposen. Quan arribem a classe, ens canviem i ens transformem en la millor verssió de nosaltres, aquella que té ganes d’aprendre de riure, somiar i gaudir. Consulta el Catàleg aquí